AlphaSorb-C® 500 mg 90 kapsułek Veg NOW Food's Suplement Diety
NOW® AlphaSorb-C zawiera w swoim składzie metabolity witaminy C oraz kwas treonowy, które niezwykle szybko przedostają się z przewodu pokarmowego do krwioobiegu. Neutralna (niekwaśna) witamina C zawiera również kwas alfa liponowy, ten antyoksydant chroni witaminę C przed utlenianiem w organizmie.
Opis
- Ochrona antyoksydacyjna*;
- Kwas treonowy i kwas alfa liponowy;
- Buforowana, biodostępna witamina C*.
Witamina C znana jest jako przeciwutleniacz, który może wspomagać i utrzymać zdrowie komórek poprzez neutralizację wolnych rodników.* NOW® AlphaSorb-C® obejmuje Transport C-PLUS®, zastrzeżoną kombinację wzmocnionego kwasu treonowego, buforowanego (niekwaśnego) askorbinianu wapnia z kwasem alfa liponowym. Kwas treonowy jest metabolitem witaminy C, który, jak wykazano, poprawia wychwyt komórkowy witaminy C.* Kwas alfa-liponowy działa jako wymiatacz wolnych rodników, który może pomóc w regeneracji witaminy C w organizmie i może również zwiększyć jej wykorzystanie.* Dzięki tej unikalnej formule, NOW® stworzył dobrze przyswajalny i wysoce dostępny biologicznie suplement witaminy C.*
Transport C-PLUS® jest zastrzeżonym znakiem towarowym firmy Helios Corp.
W preparacie mogą wystąpić naturalne różnice w odcieniu i kolorze kapsułek.
Dostępne w opakowaniach: 90 i >>> tutaj 180 <<< kapsułek Veg.
Sugerowane użycie i przechowywanie: 1 kapsułka 1 do 3 razy dziennie, najlepiej z jedzeniem. Nie należy przekraczać zalecanej dawki. Po otwarciu przechowywać w chłodnym, suchym, niedostępnym dla małych dzieci miejscu.
Uwagi: Tylko dla dorosłych. Skonsultuj się z lekarzem, jeśli jesteś w ciąży/karmisz piersią, przyjmujesz leki lub masz inne dolegliwości medyczne. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Pakiet służący zachowaniu świeżości nie jest jadalny - powinien pozostać w opakowaniu.
Porcja: | 1 kapsułka Veg | |
---|---|---|
Ilość porcji w opakowaniu: | 90 | |
Zawartość w porcji: | % Dziennego zapotrzebowania | |
† Nie ustalono dziennej wartości. |
||
Witamina C (z ulepszonego kwasu treonowego buforowanego askorbinianem wapnia) |
500 mg | 556% |
Wapń (z buforowanego askorbinianu wapnia) | 60 mg | 5% |
Transport C-PLUS® (zastrzeżona mieszanka kwasu treonowego wzmocniona buforowanym askorbinianem wapnia i kwasem alfa liponowym) |
650 mg | † |
Kwas alfa liponowy | 40 mg | † |
Kompleks bioflawonoidów cytrusowych | 100 mg | † |
Proszek aceroli (Malpighia punicifolia) (Owoc) | 25 mg | † |
Proszek z dzikiej róży (Rosa canina) (Owoc) | 25 mg | † |
Rutyna w proszku (Sophora japonica) (pączki kwiatów) | 25 mg |
Nie zawiera: pszenicy, glutenu, soi, mleka, jaj, ryb, skorupiaków, orzechów. Wyprodukowano w zakładzie GMP, który przetwarza inne składniki zawierające te alergeny.
Producent: NOW Food's, 395 S. Glen Ellyn Road, Bloomingdale, IL 60108, USA.
* Te oświadczenia nie zostały ocenione przez Food and Drug Administration (FDA) (amerykańską agencję do spraw żywności i leków). Produkt ten nie jest przeznaczony do diagnozowania, leczenia lub zapobiegania jakiejkolwiek chorobie.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy styl życia. Kobiety w ciąży i karmiące piersią przed spożyciem powinny skontaktować się z lekarzem. Osoby w stanie chorobowym przed spożyciem powinny skontaktować się z lekarzem.
NOW® AlphaSorb-C zawiera w swoim składzie metabolity witaminy C oraz kwas treonowy, które niezwykle szybko przedostają się z przewodu pokarmowego do krwioobiegu. Neutralna (niekwaśna) witamina C zawiera również kwas alfa liponowy, ten antyoksydant chroni witaminę C przed utlenianiem w organizmie.
Unikalny skład preparatu jest bogatym źródłem witaminy C, biofalwonoidów oraz wapnia. Zadaniem układu odpornościowego (immunologicznego) jest obrona przed czynnikami zewnętrznymi i szkodliwymi substancjami.
Aktywność naszego układu odpornościowego możemy modulować przez składniki diety, zwiększając w ten sposób funkcje obronne organizmu. Przyjmowanie witaminy C w odpowiednio zrównoważonych dawkach wzmacnia układ odpornościowy organizmu. Jest to szczególnie ważne w okresach jesienno-zimowych oraz wczesnej wiosny. W tym czasie organizm jest szczególnie narażony na wszelkie czynniki osłabiające jego odporność (przede wszystkim przeziębienie).
Witamina C odgrywa znaczącą rolę w produkcji kolagenu, substancji warunkującej wzrost i procesy naprawcze tkanek organizmu, dziąseł, naczyń krwionośnych, kości i zębów. Reguluje poziom cholesterolu we krwi i chroni organizm przed substancjami szkodliwymi dla naszego organizmu. Przy dużych wysiłkach wzrasta zapotrzebowanie na witaminę C, dlatego sportowcy, szczególnie przed zawodami, powinni przyjmować większą dawkę tej witaminy.
Witamina C jest zużywana szybciej w warunkach stresu i obciążenia organizmu. Organizm człowieka powinien przyswajać dziennie minimum 60 mg witaminy C. Palacze i osoby starsze mają zwiększone zapotrzebowanie w witaminę C (każdy papieros niszczy 25-250mg). W nowoczesnych preparatach zawierających witaminę C znajdują się również bioflawonoidy(np. z dzikiej róży). Wzmagają one absorpcję witaminy C, wskazane jest, więc ich łączne przyjmowanie.
- Działa jako naturalny środek regulujący trawienie;
- Zawiera buforowana witaminę C;
- Wegetariańska formuła;
- Reguluje ciśnienie;
- Wspomaga procesy odpornościowe;
- Ochrona przed wolnymi rodnikami;
- Wysoka zawartość kwasu treonowego i alfa liponowego.
Opis składników:
Witamina C (z kwasu treonowego buforowanego askorbinianem wapnia): niekwaśna, posiadająca naturalne pH. Ogólnie wzmacnia organizm, uaktywnia szereg enzymów i posiada bardzo ważną funkcję w procesie respiracji (oddychania).
Wapń (z buforowanego askorbinianu wapnia): wapń zapewnia sprawne funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Wspomaga pracę układu nerwowego, łagodzi bezsenność.
Bioflawonoidy cytrusowe dzięki nim komórki organizmu człowieka chronione są przed szkodliwym działaniem tzw. wolnych rodników powstających w organizmie w czasie zachodzących w nim procesów utleniania. Bioflawonoidy działają zawsze synergistycznie z innymi składnikami roślinnymi i najczęściej z witaminą C.
Kwas alfa liponowy niezwykły wymiatacz wolnych rodników, zwany często uniwersalnym przeciwutleniaczem. Kwas alfa liponowy bierze udział w normalizacji poziomu cukru.
Acerola należy do owoców o najwyższej zawartości naturalnej Witaminy C. Dzięki wysokiej zawartości bioaktywnych substancji roślinnych i mineralnych jest łatwo przyswajalna i wielokrotnie skuteczniejsza, niż syntetyczne Witaminy C.
Rutyna chroni witaminę C przed zniszczeniem przez utlenianie. Podawana kobietom w okresie menopauzy pozwala złagodzić przykre uderzenia gorąca.
Dzika róża, zawiera, oprócz ogromnej ilości witaminy C, garbniki, karotenoidy, kwasy organiczne, olejki eteryczne, cukry, pektyny. Owoce są niezwykle bogatym źródłem witaminy C – zawierają jej dziesięciokrotnie więcej, niż porzeczka czarna. Już 1-3 jej owoce w zupełności wystarczą do pokrycia dziennego zapotrzebowania człowieka na tę witaminę.