
Good Manufacturing Practices (GMP) (Dobra Praktyka Produkcji). NOW przestrzega programu Good Manufacturing Practices (GMP) organizacji Natural Products Association (NPA), a także programu Current Good Manufacturing Practices (CGMP) Amerykańskiej Agencji ds. Żywności i Leków. Oba programy stanowią podstawę powtarzalnej jakości suplementów diety i zapewniają, że odpowiedzialni producenci, tacy jak NOW, stosują odpowiednie, najwyższe środki kontroli jakości.
NOW posiada wyjątkowe osiągnięcia, jeśli chodzi o spełnianie wymagań FDA w zakresie wytwarzania produktów naturalnych. Ponadto wykraczamy poza te wymagania, aby spełnić Twoje najsurowsze standardy doskonałości. Oto nasz najnowszy raport o tym, jak nam idzie.
Raport programu suplementów diety GMP firmy NOW:
Obszar zgodności | Co zrobiliśmy |
Przepisy GMP i doświadczenie w zarządzaniu zgodnością | Szanowany, znany w branży system zarządzania jakością. |
Inspekcja FDA | Obiekt ostatnio oglądany w lutym 2020 r. - brak uwag. |
Certyfikacja GMP | Certyfikat NPA GMP od 2000 roku; Certyfikat UL od 2015 roku. |
Zapewnij etykietę | Wszystkie gotowe produkty zostały przetestowane w celu zapewnienia zgodności z etykietami. |
Kontrola i testowanie surowców | Wszystkie surowce przetestowano pod kątem tożsamości, wytrzymałości, metali ciężkich, zanieczyszczeń mikrobiologicznych i innych prawdopodobnych zafałszowań. |
Dostawcy surowców | Wszyscy dostawcy surowców kwalifikowali się przed użyciem. |
Fałszywe testy | Wszystkie składniki produktów sportowych, składniki produktów męskich przebadane na obecność sterydów i aktywnych składników farmaceutycznych (leków). Wszystkie białka mleka przebadane na obecność melaminy. Wszystkie produkty odchudzające przetestowane pod kątem leków odchudzających. |
Produkty organiczne | Wszystkie produkty ekologiczne wytwarzane przez NOW spełniają wymagania USDA NOP i są certyfikowane przez QAI. |
Procedury produkcyjne | Wszystkie standardowe procedury operacyjne spełniają wymagania FDA GMP i są zatwierdzone przez Dział Jakości. |
Kontrole jakości | Wszystkie produkty kontrolowane przez personel Kontroli Jakości na każdym etapie procesu produkcyjnego. |
Zapobieganie zakażeniom krzyżowym | Procedury jakościowe zapobiegające skażeniu krzyżowemu i skażeniu alergenami obejmują oddzielne magazyny, specjalne systemy uzdatniania powietrza, fizyczne separatory, solidne procedury czyszczenia, badania pozostałości, wymazy z powierzchni sprzętu itp. |
Laboratoria | Obszerne laboratoria wewnętrzne - chemia analityczna, mikrobiologia, testy fizyczne, testy sensoryczne. |
Urządzenia sanitarne | Obszerne procedury sanitarne, w tym główne harmonogramy sanitarne, zwalczanie szkodników itp. |
Procesy zatwierdzania |
Wszystkie składniki / produkty zatwierdzone przez Dział Jakości są oddzielne i niezależne od Produkcji. |
Kalibracje | Cały sprzęt skalibrowany, aby zapewnić prawidłowe i dokładne działanie. |
Kontrola zagrożeń | Wszystkie procesy zostały ocenione pod kątem potencjalnych zagrożeń i kontroli wdrożonych w celu zapobieżenia zanieczyszczeniu na każdym etapie / etapie produkcji. Funkcje te obejmują sita i magnesy zapobiegające zanieczyszczeniu składników / mieszanek oraz wykrywanie metali na etapie przetwarzania i pakowania. |
Oczyszczanie wody | Tylko woda o wysokiej czystości, która jest regularnie monitorowana i testowana, jest używana do przetwarzania, oczyszczania i testowania. |
Metody analityczne |
Stosowane są tylko naukowo potwierdzone metody analityczne w celu określenia tożsamości, pomiaru siły i wykrycia zanieczyszczenia. Wysoko doświadczeni i wykwalifikowani, starsi naukowcy zapewniają, że metody są odpowiednie do ich zamierzonego zastosowania. |
Testy mikrobiologiczne |
Składniki / produkty są testowane pod kątem obecności szkodliwych patogenów oraz normalnego, bezpiecznego poziomu bakterii, drożdży i pleśni. |
Ważenie składników |
Dodanie każdego składnika jest weryfikowane przez drugą osobę, aby zapewnić dokładność i bezpieczeństwo. |
Dokumentacja partii | Wszystkie zapisy dotyczące produkcji seryjnej i powiązane dokumenty wypełnione zgodnie z wymogami FDA i utrzymywane przez 6 lat. |
Zatrzymane próbki |
Próbki wszystkich produktów, składników i etapów procesu utrzymywane przez 6 lat. |
Testowanie stabilności |
Ciągłe testy stabilności wielu produktów w celu zapewnienia trwałości i daty ważności. |
Tożsamość składnika |
Wszystkie składniki zostały przetestowane w celu zapewnienia prawidłowej tożsamości przy użyciu zaawansowanych metod analitycznych. |
Czysty obiekt |
Obiekt sprzątany codziennie zgodnie z harmonogramem sprzątania. |
Specyfikacje |
Cała produkcja jest wykonywana w oparciu o obszerne specyfikacje dla każdego produktu, w tym specyfikacje surowca, procesu produkcyjnego i produktu gotowego. |